Meest gestelde vragen (FAQ)

In meer dan 35 jaar heeft Stoltenkamp schoonmaakbedrijf & rioolservice  talloze vragen ontvangen. Daarom hebben we een overzicht van de meest gestelde vragen (FAQ) samengesteld, zodat u snel antwoorden kunt vinden op al uw vragen. Staat uw vraag er niet bij, neem dan even contact met ons op

Schoonmaakbedrijf meest gestelde vragen (FAQ)

Maak een sopje met lauw water en afwasmiddel. Effectief, goedkoop en gegarandeerd.

Witte huishoudazijn en schoonmaakazijn zijn uitermate geschikt voor het verwijderen van kalkaanslag, het desinfecteren en het neutraliseren van geurtjes.

Rioolservice meest gestelde vragen (FAQ)

Ten eerste kun je 5 tot 10 minuten heet water door de afvoer laten lopen om te kijken of dat helpt om de verstopping op te lossen. Als dat niet helpt, giet dan gelijke delen azijn en baking soda in een kom en giet dat mengsel vervolgens door de afvoer. Laat het 15 minuten staan ​​en laat dan heet water door de afvoer lopen.

Mocht dat niet lukken kunt u altijd contact met ons opnemen

Een loodgietersbedrijf heeft alle middelen om een verstopte riolering te ontstoppen en een eventuele beschadiging te repareren.

De gemeente is eigenaar van het hoofdrioolstelsel. Huisaansluitingen op het hoofdrioolstelsel zijn eigendom van woningbezitters. Dat is ook zo voor het deel van uw huisaansluiting dat in de openbare ruimte ligt. Dit is niet bij iedereen bekend.

Over het algemeen is het reinigen van het riool alleen nodig bij een verstopping. Bij een gemiddeld huishouden is dit ongeveer één keer in de drie jaar. Bij een gemiddeld huishouden is het preventief reinigen van het riool dan ook niet nodig.

Het riool, en eigenlijk alles betreft uw kale woning, is verzekerd onder uw opstalverzekering. Alle schaden die buiten uw toedoen wordt veroorzaakt, wordt vergoed binnen deze verzekering. U kunt hierbij denken aan een overslaande brand of onderstroming van uw straat.

Riolen en zijafvoeren die zijn aangesloten op het openbare netwerk waren vroeger de verantwoordelijkheid van de eigenaar van het pand. De meeste worden echter nu onderhouden door lokale waterbedrijven. Als u problemen hebt met uw riool of zijafvoer, bijvoorbeeld als deze verstopt is, neem dan contact op met uw lokale waterbedrijf.

De verantwoordelijkheid voor het ontstoppen van de riolering is als volgt verdeeld: Verstopping in binnenriool: huurder/huiseigenaar is verantwoordelijk. Verstopping in hoofdriool: verhuurder is verantwoordelijk. Verstopping in gemeenteriool: gemeente is verantwoordelijk.

Probeer heet water door de afvoer te gieten, gevolgd door een baking soda en een azijn. Laat het tien minuten staan ​​en spoel het daarna weg met meer heet water. Een combinatie van het hete water en het natuurlijke schoonmaakmiddelmengsel kan verstoppingen oplossen.